Massagetherapie

Massage vergroot de doorbloeding in spieren en gewrichten. Hierdoor kunnen voedingsstoffen beter worden aangevoerd, en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit bevordert het natuurlijk herstel bij spier- en gewrichtsklachten. Massage is een op zichzelf staande therapie. Hieronder kunt u lezen welke vormen van massage wij aanbieden.

Sportmassage

Bij sportmassage staat de conditie van spieren en pezen centraal. Omdat deze therapie vaak wordt toegepast bij sportblessures, wordt deze massagevorm sportmassage genoemd. Maar aanhoudende kramp in een kuit, een stijve nek of een spierscheurtje kunnen ook in ons dagelijks leven voorkomen. Daarom is sportmassage geschikt voor iedereen die de gezondheid van spieren, pezen en gewrichten wil verbeteren.

De massages worden gegeven door een gediplomeerd sportmasseur.

Anti-Stress massage  / Ontspanningsmassage

image massage 01Lichamelijke klachten en stress gaan vaak hand in hand. Uit onderzoek blijkt dat stress een van de oorzaken van lichamelijke klachten is. Rug en nekklachten hebben vaak een psychologisch component. Prestatiedruk op het werk of spanning op persoonlijk vlak kunnen voor een verkeerde lichaamshouding zorgen waarbij gewrichten worden overbelast en spieren zich gaan aanspannen. Ontspanningsmassage zorgt ervoor dat spieren weer los en soepel worden en dat het hele lichaam tot een heerlijk diepe ontspanning komt. Bij deze massage wordt gewerkt met warme olie. Er kan gekozen worden uit een hele lichaamsmassage of een massage van de rug, nek en hoofd. Bij beide opties wordt er extra aandacht gegeven aan het gebied van de klachten.

Drukpunt massage

image_massage_02Bij deze massagevorm wordt gebruik gemaakt van zogenaamde triggerpoints, Dit zijn plaatselijke verkrampingen in spieren die aanvoelen als knopen. Deze verkrampingen zorgen vaak voor een breed scala aan klachten, van hoofdpijn tot lage rugklachten.

Bij Rugbalans/Rugzorg wordt een behandeling van triggerpoints (spieren) gecombineerd met manipulaties van de wervelkolom (OMG) en bewegingsadvies (Fysio). Deze unieke manier van behandelen zorgt voor een beter en langduriger resultaat.

Neem contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel om uw klachten vanuit de nek, rug en bekken te laten behandelen of plan direct uw afspraak.

Adres

Rugbalans Rugzorg
Hoefbladhof 80b
3991 GJ Houten

Of bel 06-33729119

Route

Klik hier of op de marker hieronder voor uw eigen route opties.

Rugbalans werkt samen met Haptotherapie ’t Palet van Iet Schilder - Verboom haptotherapiepalet.nl

Openingstijden

  • Spreekuur op afspraak
  • Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00
  • Telefoontijden:
    ma t/m do 8.30 - 17.00 &  
    vr 8.30 - 12.00
  • Avondspreekuur op afspraak elke dinsdag 18.00 - 21.00

Rugzorg Houten heeft ook een vestiging in Zeeland.