Centrum voor Rugzorg

en

Scoliose-training

 

 

Massagetherapie

Massage vergroot de doorbloeding in spieren en gewrichten. Hierdoor kunnen voedingsstoffen beter worden aangevoerd, en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit bevordert het natuurlijk herstel bij spier- en gewrichtsklachten. Massage is een op zichzelf staande therapie. Hieronder kunt u lezen welke vormen van massage wij aanbieden.

Sportmassage
Bij sportmassage staat de conditie van spieren en pezen centraal. Omdat deze therapie vaak wordt toegepast bij sportblessures, wordt deze massagevorm sportmassage genoemd. Maar aanhoudende kramp in een kuit, een stijve nek of een spierscheurtje kunnen ook in ons dagelijks leven voorkomen. Daarom is sportmassage geschikt voor iedereen die de gezondheid van spieren, pezen en gewrichten wil verbeteren.

De massages worden gegeven door een gediplomeerd sportmasseur.

Anti-Stress massage/Ontspanningsmassage
image massage 01Lichamelijke klachten en stress gaan vaak hand in hand. Uit onderzoek blijkt dat stress een van de oorzaken van lichamelijke klachten is. Rug en nekklachten hebben vaak een psychologisch component. Prestatiedruk op het werk of spanning op persoonlijk vlak kunnen voor een verkeerde lichaamshouding zorgen waarbij gewrichten worden overbelast en spieren zich gaan aanspannen. Ontspanningsmassage zorgt ervoor dat spieren weer los en soepel worden en dat het hele lichaam tot een heerlijk diepe ontspanning komt. Bij deze massage wordt gewerkt met warme olie. Er kan gekozen worden uit een hele lichaamsmassage of een massage van de rug, nek en hoofd. Bij beide opties wordt er extra aandacht gegeven aan het gebied van de klachten.

Drukpunt massage
image_massage_02Bij deze massagevorm wordt gebruik gemaakt van zogenaamde triggerpoints, Dit zijn plaatselijke verkrampingen in spieren die aanvoelen als knopen. Deze verkrampingen zorgen vaak voor een breed scala aan klachten, van hoofdpijn tot lage rugklachten.

Bij Rugbalans/Rugzorg wordt een behandeling van triggerpoints (spieren) gecombineerd met manipulaties van de wervelkolom (OMG) en bewegingsadvies (Fysio). Deze unieke manier van behandelen zorgt voor een beter en langduriger resultaat.

logo-rugbalans

Wetenswaardigheden

Ons adres is Standerdmolen 10 - C

groene-lijn

Open voor spreekuur maandag  t/m vrijdag 8.30 - 17.00

Avondspreekuur elke dinsdag van 18.00 - 21.00

groene-lijn

Yoga voor iedereen vijf keer per week. Zie hiervoor het lesrooster op de pagina "Rug Yoga".
Voor aanmelding of vragen over yoga op dinsdagavond: bel de yogadocente Marian Salari 06-10937988

groene-lijn

Graag info of aanmeldingen via het contactformulier

groene-lijn

Instappen in de yoga lessen is op elk willekeurig moment mogelijk. De dinsdagavondgroep is momenteel vol.

groene-lijn

Reistijd naar de praktijk in Houten vanaf Utrecht Centraal is 15 minuten.

groene-lijn

Contact

Rugbalans Rugzorg
Standerdmolen 10 – C
3995 AA Houten
030-6343111

Vraag stellen?
Vul hier ons formulier in.

Routebeschrijving

Cookies stellen ons in staat onze diensten aan te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten, aanvaardt u ons gebruik van cookies Meer informatie