Web
Analytics

Osteopathie Schumacher

Het lichaam beweegt. Spieren, gewrichten en bindweefsel, maar ook organen, zenuwen, bloedvaten en hersenen schuiven en bewegen als wij bewegen. Deze beweeglijkheid is belangrijk voor de gezondheid. Bij overbelasting, verkeerde houding of weefsel-verklevingen ontstaan problemen. Het lichaam functioneert niet meer als “een geheel”. Op den duur kunnen hier klachten door ontstaan.

De osteopathie bekijkt het lichaam als functionele eenheid. Door bewegingsbeperkingen in de weefsels op te sporen kunnen klachten verklaard en behandeld worden, want soms ligt de oorzaak van een klacht elders dan waar u het in eerste instantie zou vermoeden. Door deze bewegingsbeperkingen op te heffen wordt het lichaam aangezet tot zelfherstel.

Osteopathie SchumacherDe osteopathie als geneeswijze heeft zijn oorsprong in 1874. De Amerikaanse arts Dr. Andrew Taylor Still ontdekte dat hij klachten kon behandelen met zijn handen, zonder gebruik te maken van medicijnen. Hij baseerde deze behandeltechnieken op zijn kennis over de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Door gebruik te maken van deze kennis over structuur en functie ontwikkelde hij een geneeswijze die gebruik maakt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, namelijk de osteopathie.

Welke klachten kunnen met osteopathie behandeld worden?

Er zijn veel klachten die met osteopathie behandeld kunnen worden.

Dit zijn enkele voorbeelden:

 • Gewrichtsklachten en spierklachten, bijvoorbeeld rugpijn, nekpijn, schouderpijn of pijn in de elleboog, pols, heup, knie of enkel
 • Hoofdpijn, pijn rond het kaakgewricht
 • Bekkenpijn, menstruatieklachten
 • Spijsverteringsklachten, prikkelbare darmen, opgeblazen gevoel in de buik

Voor meer informatie kunt u hier (www.osteopathie.nl) verder lezen.

Weet u niet zeker of u met uw klachten bij mij terecht kunt?
Neem contact op, dan kunnen wij dit bespreken.

Hoe werkt Osteopathie?

Een consult bij mij begint met een uitvoerig gesprek, waarin we allereerst uw klachten inventariseren. Daarnaast zullen er ook vragen gesteld worden rondom uw klachten in het verleden en uw leefstijl. Dit is nodig om een goed beeld te vormen over mogelijke oorzaken van uw klacht.

Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Naast aandacht voor de pijnlijke regio wordt er ook gekeken naar de beweeglijkheid van andere delen in het lichaam.

Naar aanleiding van het onderzoek bespreek ik met u de bevindingen.

De behandeling voer ik uit met mijn handen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om het lichaam te beïnvloeden, zoals manipulaties en mobilisaties van gewrichten, spieren, vliezen en organen.

Op basis van uw klachten wordt het aantal behandelingen bepaald. Dit ligt vaak tussen 2-5 consulten. Bij sommige klachten kan het nuttig zijn om de behandeling na een aantal weken of maanden te herhalen.

Tarieven Osteopathie

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling, sommigen zelfs helemaal. Dat is afhankelijk van uw verzekering en het aanvullend pakket. Informatie over vergoedingen vindt u hier (https://www.osteopathie.nl/download/287/Downloads/openbaar_gedeelte/171212_Vergoedingenoverzicht_2018.pdf) of kunt u inzien in de polis van uw verzekering. De factuur kunt u na betaling indienen bij de zorgverzekeraar.

Consult (ca. 45-55 minuten)                      € 85,-
Kort consult (ca. 25-30 minuten)              € 50,-

Over mijzelf - Mira Schumacher

Osteopaaat Mira SchumacherVertrouwen in uw therapeut is belangrijk. Wanneer u de praktijk bezoekt, ben ik er graag voor u en uw klachten. Om u voorafgaand aan onze kennismaking een beter beeld te geven, stel ik mij graag aan u voor.

Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. Sinds 2008 ben ik woonachtig in Nederland. Toen ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Na enige tijd werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut ben ik naast mijn werkzaamheden gestart met de 5-jarige opleiding osteopathie (The International Academy of Osteopathy - IAO) te Zeist.

Werkzaam zijn als osteopaat is voor mij een proces van levenslang leren. Door in de loop van de jaren mijn kennis te verbreden over het lichaam en gebruik te maken van verschillende behandeltechnieken blijf ik mijzelf steeds verder ontwikkelen. Elk lichaam is uniek en vereist persoonlijke aandacht.

Vanwege mijn Duitse nationaliteit en culturele wortels kan ik ook gemakkelijk converseren met met mijn Duitstalige cliënten.

Met veel plezier woon ik met mijn partner in Utrecht. In mijn vrije tijd ben ik erg graag buiten en doe ik graag golfsurfen en klimmen. 

Heeft u een vraag? Bel of mail gerust.

Curriculum Vitae

 • 2008 – 2012       Fysiotherapie (Saxion Hogeschool, Enschede)
 • 2013 – 2014       Zwangerfit docent opleiding (YVLO, Utrecht)
 • 2013 – 2018       Osteopathie (The International Academy of Osteopathy, Zeist/Gent)
 • 2016 – 2018       Orthomanuele therapie (door Seppo Lindroos, Houten)
 • 2016                     Dry needling (Dry Needling Skills, Utrecht)

Ik ben geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie). Het NRO draagt zorg voor de vereiste kwaliteit, controle en bijscholing van erkende osteopaten in Nederland.

Neem contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel om uw klachten vanuit de nek, rug en bekken te laten behandelen

Adres

Rugbalans Rugzorg
Hoefbladhof 80b
3991 GJ Houten

Of bel 030-6343111
bij geen gehoor 06-33729119

Route

Klik hier of op de marker hieronder voor uw eigen route opties.

Rugbalans werkt samen met Haptotherapie ’t Palet van Iet Schilder - Verboom haptotherapiepalet.nl

Openingstijden

 • Spreekuur op afspraak
 • Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00
 • Telefoontijden:
  ma t/m do 8.30 - 17.00 &  
  vr 8.30 - 12.00
 • Avondspreekuur op afspraak elke dinsdag 18.00 - 21.00

Rugzorg Houten heeft ook een vestiging in Zeeland.